Kreeka peaminister lubas pensionireformi ellu viia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsipras pühapäeval Ateena staadionil.
Tsipras pühapäeval Ateena staadionil. Foto: SCANPIX

Kreeka vasakpoolne peaminister Alexis Tsipras lubas pühapäeval, et riigi pensionisüsteemi reform viiakse ägedast vastuseisust hoolimata ellu.

Tsiprase sõnul peab pensionireform edasi minema, sest see on vajalik.

«Dilemma on süsteemi reformimises või selle kokkuvarisemise lubamises,» sõnas ta, esinedes võimuletuleku esimesel aastapäeval Ateena staadionil umbes 4000 poolehoidjale.

Tsipras kavatseb esitada pensionireformi seaduseelnõu parlamendile arutamiseks järgmise kuu alguses.

Peaminister seisab silmitsi ägeda vastuseisuga oma Syriza parteis.

Tsipras lubas oma kõnes kasutada kõiki teid ja olla võimalikult paindlik, aitamaks neid, keda reform kõige enam puudutab, ning ütles, et muutused on õiglased.

Ta rõhutas, et pensionid ei lange praegusest tasemest madalamale, sest eelmised valitsused olid neid Kreeka peamiste kreeditoride - Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) - survel vähendanud juba 40 protsenti.

Syriza tuli võimule 2015. aasta 25. jaanuaril üldvalimistel, kus kogus 36,3 protsenti häältest, seda tänu lubadusele läbirääkimiste kaudu muuta Kreeka rahvusvahelise päästepaketi tingimusi.

Valimisvõidule järgnes mitu kuud pingsaid läbirääkimisi Euroopa Liiduga, eelkõige Saksamaaga.

Kreeka nõustus lõpuks kolmanda abipaketiga viieks aastaks, kuid peab vastutasuks ellu viima veelgi karmimaid reforme.

Tsipras valiti tagasi mullu 20. septembril ning ta moodustas teise koalitsiooni rahvusliku erakonnaga Sõltumatud Kreeklased (ANEL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles