Sotsiaalmeedias tehtud ähvarduste tõttu ei tööta Rootsis täna kaks kooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseiauto
Rootsi politseiauto Foto: SCANPIX

Rootsis jäävad täna suletuks Örebro ülikool ja Gävles asuv Lyfteti keskkool, kuna neile mõlemale tehti sotsiaalmeedias ähvardusi.

Ähvardused tehti sõnumirakenduses Jodel, mille kasutajad saavad jääda anonüümseks, edastab mtv.fi.

Ei ole teada, kas kahele erinevale koolile tehtud ähvardused on seotud.

Gävle politsei teatel ähvardati Lyfteti koolis pomm plahvatama panna, kuid kooli läbiotsimisel ei leitud pommi, lõhkekeha ega muud, mis võiks plahvatada. Kooli personali ja õpilaste julgeolekut silmas pidades on nimetatud kool täna kinni.

Örebro ülikoolile ähvarduse tegemises kahtlustatakse 15-aastast tüdrukut, kes politsei andmetel tunnistas teo üle oma emale. Möödunud laupäeval ilmus Jodelisse sõnum, et need, kes tahavad ellu jääda, ei peaks esmaspäeval Örebro ülikooli minema.

«Loodame, et need on lihtsalt rumalad ähvardused, mitte midagi tõsisemat. Politsei uurib sõnumit ja sellega seonduvat ning kui antakse luba õppetööd jätkata, siis avame kooli uuesti,» teatas Örebro ülikooli pressiesindaja Sara Arvidson.

Örebro ülikoolis õpib 17 000 üliõpilast ja töötab 1200 töötajat.

Rootsi koolidele on ka varem Jodelis ähvardusi tehtud. Möödunud oktoobris suleti seal esitatud ähvarduse tõttu mõneks ajaks Lundi ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles