Pildid: Aasia jaheduslaines on vähemalt 50 hukkunut ja tuhanded on lennujaamas lõksus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Aasia jaheduslaine võttis Taiwanis elu vähemalt 50 inimeselt ning Lõuna-Koreas on umbes 60 000 turisti lennujaamas lõksus.

Taiwani ja Briti meedia teatel tõi ootamatu temperatuurilangus möödunud nädalalõpul kaasa surmajuhtumeid, mis olid tingitud hüpotermiast ja infarktist.

Tugeva lumesaju ja tuule tõttu sulgesid Lõuna-Korea võimud puhkusesaare Jeju lennujaama ning paljud lennud tühistati.

Madalad temperatuurid ja lumesadu on lisaks Taiwani saarele ja Lõuna-Koreale ka Hiinas Hongkongis, Lõuna-Hiinas ja Jaapanis.

Taiwanis elu kaotanutest olid enamjaolt eakad, kes elasid Taipeis, Kaohsiungis ja Taoyuangis, kus temperatuur langes sealse kliima kohta ebatavaliselt madalale, vaid nelja soojakraadini.

Võimud soovitasid elanikel, eelkõige eakatel olla soojas ja mitte kodust väljuda.

Lõuna-Koreas Jejus jäeti möödunud nädalal ära rohkem kui 500 rahvusvahelist ja siseriiklikku lendu, kuna tekkis lumesadu ja temperatuur langes miinus kuue kraadini. Täna loodetakse Jeju lennujaam uuesti avada.

Uudisteagentuuri Yonhap andmetel jäid tuhanded turistid Jejusse lõksu ning võimud pingutasid, et leida vähemalt osale majutuskoht.

Hongkongis mõõdeti möödunud nädalalõpul kolm soojakraadi, mis viimase 60 aasta kõige madalam temperatuur.

Lõuna-Hiinas Guangzhous ja Shenzenis sadas lund, kuigi seal tavaliselt lund ei saja. Jaapani lõunaosa saarel Okinawal sadas lörtsi, mis on selles piirkonnas haruldane.

Jaapani põhjaosas möllas lumetorm, mille tõttu jäeti eile ära palju siseriiklikke lende ja jäetakse ka täna. Jaapanis on lume  ja jaheduse tõttu kaotanud elu vähemalt viis ja saanud vigastada 100 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles