Hollande: ähvardused ei peata Prantsusmaa võitlust terrorismiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi terroriohvrite mälestuseks toodud lilled ja mälestusesemed.
Pariisi terroriohvrite mälestuseks toodud lilled ja mälestusesemed. Foto: SCANPIX

Indias visiidil viibiv Prantsuse president François Hollande kinnitas täna, et ähvardused ei heiduta Prantsusmaad võitlemast terrorismi vastu.

«Meid ei heiduta miski, ükski ähvardus ei pane Prantsusmaad terrorismivastases võitluses vankuma,» ütles Hollande pärast seda, kui äärmusrühmitus ISIS avaldas uue video üheksast novembrikuiste Pariisi rünnakutega seotud pühasõdalasest. «Need pildid vaid diskrediteerivad selle kuriteo toimepanijaid.»

Hollande´i India-visiidi keskmes on julgeolek ja kaubavahetus. Täna kohtub Prantsuse riigipea India peaministri Narendra Modiga ning osaleb homme New Delhis vabariigi päeva paraadil.

Modi on öelnud, et kutsus Hollande´i Indiasse solidaarsusavaldusena pärast novembrikuiseid 130 ohvriga Pariisi rünnakuid.

Hollande loodab kolmepäevasel visiidil edasiminekut ka miljarditesse dollaritesse ulatuva lennukiostu lepinguga. Pariis ja New Delhi loodavad pärast aastaid kestnud vaevalisi läbirääkimisi liikuda edasi kokkuleppega, millega India ostaks Prantsuse firmalt Dassault 36 Rafale hävitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles