Vaimulik pidas Donald Trumpile manitseva jutluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump kirikus jutlust kuulamas.
Donald Trump kirikus jutlust kuulamas. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump külastas Iowa osariigis kirikut, mille vaimulik ei hoidnud oma kriitikat mehe vaadete suhtes vaka all. 

Presbüterlik vaimulik Pamela Saturnia vihjas oma jutluses mitmeid kordi punktidele, mida Trump on oma vastuolulises programmis tõstatanud. «Jeesus õpetab meile täna, et ta on tulnud nende järele, kes seisavad Kirikust väljaspool,» rääkis naine. Kristuse tervendav sõnum olevat mõeldud nimelt neile, kellel «on kõige vähem armastust, keda diskrimineeritakse kõige rohkem ja kes on meie maailmas kõige enam unustusse langenud.»

Viimaste hulgas tõi Saturnia konkreetsete näidetena välja Süüria põgenikud ja Mehhiko migrandid – mõlemad rühmad, kelle vastu Trump on avalikult sõna võtnud.  Näiteks on pannud miljardär ette saata riigist välja kõik seal illegaalselt elavat 11 miljonit migranti.

«Ma ei tea, kas see oli minu suunas sihitud… võib-olla,» kommenteeris Trump pärast tund aega kestnud teenistust, kus ta istus eespoolt viiendas reas. Tõsiusklikud valijad on seni kahelnud miljardäri tõelises andumuses kirikule ja Trumpi viibimist teenistusel peetakse katseks seda kuvandit muuta.

Iowa peab erakonna presidendikandidaadi määravad valimiskoosolekud 1. veebruaril, olles selles Ameerika esimene osariik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles