Helsingi andis mustlastele taskuraha ja laevapileti Tallinnasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Helsingi andis Kalasatama juures laagri püsti löönud Ida-Euroopast pärit mustlastele raha, et need pöörduks kodumaale tagasi.

Linn maksis autoomanikele 300 eurot (4700 krooni) bensiinirahaks ja andis kõigile laevapileti Tallinnasse, vahendas YLE.

Raha maksmine algas hommikul ja peaaegu kogu 40-liikmeline seltskond võttis selle vastu.

«Meie eesmärgiks on see, et kõik Kalasatama piirkonnas elavad mustlased pöörduksid kodumaale ja nii organiseerisime neile bensiiniraha Rumeeniasse sõitmiseks,» selgitas sotsiaalameti spetsialist Jarmo Räihä.

Mustlased on väsinud ja olukorrast rääkida ei soovi. «Sellise lahenduseni jõuti läbirääkimiste kaudu ja otsus oli ühine. Nad mõistsid, et siin on nii keerulised tingimused. Me ei saanud ajutist ööbimiskohta korraldada ja nüüd peavad nad jõuluks koju naasma,» rääkis Räihä.

Linn maksis raha selle tingimusega, et nädalavahetuse jooksul tuleb mustlastel Soomest lahkuda.

Räihä tunnistas, et probleeme nii ei lahendata. «Vaatame, mis kevadel saab. Oletan, et kui mitte need samad, siis mõned teised isikud naasevad Helsingi tänavatele kerjama. Seda vaatame aga siis järgmisel kevadel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles