Europol: ISIS plaanib Euroopas ulatuslikke rünnakuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus ISIS on loonud võimekuse globaalsete rünnakute korraldamiseks ning võtab Pariisi terroriaktide järel ka edaspidi sihikule Euroopa, ütles ELi politseiameti Europol juht täna.

Europoli raport, mille avaldamine langes kokku uue terroritõrje keskuse avamisega Haagis, näitab, kuidas ISIS on arendanud uue võimekuse ulatuslike rünnakute korraldamiseks kogu maailmas erilise fookusega Euroopal, ütles Rob Wainwright.

Euroopa Liit avas täna uue terroritõrjekeskuse, mis hakkab koordineerima võitlust vägivaldse äärmuslusega. Wainwright ütles, et Haagis avatud keskuses hakkab tööle 40-50 terroritõrje eksperti. Keskus hakkab tegelema infovahetuse, võõrvõitlejate rahastamise ja relvastamise allikate otsimise ning liikmesmaade abistamisega terrorismijuurdlustes.

Wainwright ütles, et Iraagis ja Süürias on islamivõitlejatega ühinenud üle 5000 ELi liikmesriikide kodaniku, kellest paljud on juba koju naasnud. «Praegused ohud nõuavad ELilt jõulist vastust,» rõhutas Europoli juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles