Soome ja Venemaa arutavad rändekriisiga seotud pingeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanist ja Pakistanist saabunud migrandid Soome-Vene piiril.
Afganistanist ja Pakistanist saabunud migrandid Soome-Vene piiril. Foto: SCANPIX

Soome ja Venemaa siseministrid kohtuvad homme Vantaas ajal, mil kahe riigi vahelistes suhetes tekitab vastuolusid migrantide küsimus.

Soome siseministri Petteri Orpo ja tema Vene ametivenna Vladimir Kolokoltsevi kohtumisel arutatakse muu hulgas ka rändekriisiga seotud küsimusi.

Kuigi Soome siseministeeriumi teatel alustati kohtumisi ettevalmistusi juba möödunud aastal, siis leiab kohtumine aset ajal, mil kahe riigi suhted on rändekriisi tõttu pingestunud.

Vene-Soome piiri turvav Vene piirivalvur väitis nädalavahetusel Soome uudisteagentuurile STT, et FSB osaleb koos Kantalahti võimude ja Vene piirivalveteenistusega migrantide Vene-Soome piirile saatmise organiseerimises. Piirivalvur väitis, et FSB osaleb otsuste langetamises, kes millalgi liikvele läheb ning millistel autodel lubatakse sõita Vene-Soome piirile.

Soome võimud pole piirivalvuri väiteid kinnitanud ega ka ümber lükanud. Küll aga on Soome võimud Venemaale ette heitnud tegevusetust rändevoolu peatamisel Venemaa kaudu Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles