Süüria režiimiväed vallutasid Daraa provintsis Sheikh Miskeeni linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria režiimivägede võitleja strateegiliselt olulises Salma linnas  Latakias.
Süüria režiimivägede võitleja strateegiliselt olulises Salma linnas Latakias. Foto: Scanpix/AFP

Süüria valitsusväed vallutasid mitu nädalat kestnud lahingute järel riigi lõunaosas Jordaania piiri lähistel asuva Sheikh Miskeeni linna, teatasid täna inimõiguslased.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatel hõivasid linna režiimiväed, Liibanoni šiialiikumise Hizbollah võitlejad ning Iraani ohvitserid Vene ja Süüria õhulöökide toel.

Sheikh Miskeen asub Daraa provintsis teel, mis ühendab põhja jäävat pealinna Damaskust valitsusvägede kontrolli all oleva idapoolse Sweida linnaga.

Linn asub ülestõusnute käes olevast Nawa linnast 12 kilomeetri kaugusel. Julgeolekuallikas ütles AFP-le, et Sheikh Miskeen oli ülestõusnute jaoks stardiplatvorm operatsioonide korraldamiseks ja üks opositsiooni raskuskeskmeid Daraa provintsis.

Tema sõnul lõikasid valitsusväed Sheikh Miskeeni vallutamisega ära ülestõusnute varustustee Damaskuse lähistel nende valduses olevate aladega.

Valdav osa Daraa linnast on ülestõusnute käes. Valitsusvägede valduses on osa provintsipealinnast ning mõned külad provintsi loodeosas.

Süüria valitsusväed on viimasel ajal saavutanud mitu tähtsat sõjalist võitu. Latakia provintsi põhjaosas vallutati ülestõusnutelt tagasi Salma ja Rabia linnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles