10 põhjust, miks prantsuse taksojuhid on vastikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi taksojuhtide meeleavaldus.
Pariisi taksojuhtide meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Seoses tänase prantsuse taksojuhtide streigiga avaldas internetiväljaanne TheLocal nimekirja kümnest põhjusest, miks kokkupuude nendega ei pruugi ilmtingimata kujuneda kõige meeldivamaks.

1. Nad streigivad. Ja tihti.

Raske on kaasa tunda inimestele, kes põletavad rehve ja blokeerivad teid, et tavaline inimene ei jõuaks õigeks ajaks lennujaama.

2. Nad on vägivaldsed.

«Raske on tunda kaasa kellelegi, kes loobib kive su auto pihta,» kirjutas üks TheLocali lugeja.

Peksmine, rehvide põletamine, teiste autode sõna otseses mõttes ümber keeramine ja inimeste neist välja tirimine, sildadelt autode pihta tsemendikamakate loopimine – kõike seda on nende repertuaaris nähtud.

3. Nad on kallid.

Taksosõit võib maksta kuni kaks korda sama palju kui sama teekond Uberi autos.

4. Kaardiga maksta ei saa.

Paljud taksojuhid ei paku kaardiga maksmise võimalust või kui pakuvad, siis väga tõrksalt. Sularaha tahavad nad täpse summa ja tšeki kirjutamine on maailma kõige keerulisem asi.

5. Sunniviisiline jootraha.

Prantsusmaal pole jootraha andmine tegelikult tavaks, eriti mitte taksojuhtidele. Eriti pärast seda, kui nad on ise lisatasusid küsinud – näiteks euro iga pagasiruumi mineva koti eest.

Samas on üks Pariisi suuremaid müsteeriume see, et hoolimata päevad läbi sularahaga toimetamisest pole taksojuhtidel kunagi tagasiandmiseks vahetusraha.

6. Kus me oleme?

Kuigi võiks arvata, et taksojuhid tunnevad teid ja tänavaid, ei maksa üllatuda, kui teie juht tee ääres peatuse teeb, et kaarti uurida. Või siis testivad nad teie teadmisi ja pärivad, milline võiks teie arvates olla parim tee kohalejõudmiseks. Kuigi võiks arvata, et aastal 2016 on juba kõigil GPS. Vähemalt neil, kellel on olemas telefon.

7. Turistide petmine.

Eriti just Pariisis on taksojuhid tuntud selle poolest, et viivad võõrad kohale pikimat võimalikku teed mööda. Millegipärast nad ei suuda teie sihtkohta jõuda kiiresti, sattuvad ühesuunaliste tänavate labürinti või koguni eksivad ära.

8. Kummitusjuht.

Kui te unustate oma uhiuue kingapaari autosse ja kümme minutit hiljem eksimusest aru saate, võite helistada tema firmale, kuid kingad on läinud. Juht on kadunud nagu kummitus.

9. Tundmatu muutuja.

Pariisis taksot peatades võite sattuda haisvasse masinasse, kus on pahur ja autoga võrdväärselt haisev sohver puust massaažipallidest istmel, kes teeb teile kindlasti ringiga tuuri majade vahel ja ootab hiljem ka jootraha.

10. Kliendi eest ei hoolitseta.

Ebaviisakad, tujukad ja alati jalgpalliülekannet kuulavad – need on ammusest teada-tuntud kaebused taksojuhtide kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles