Turtšõnov: Venemaa kasutab Süürias Ukraina loovutatud tiibrakette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu septembris Peterburis peetud rahumarss.
Mullu septembris Peterburis peetud rahumarss. Foto: SCANPIX

Venemaa kasutab Süürias relvastust, seal hulgas tiibrakette, mille Ukraina andis üle täitmaks Budapesti memorandumiga võetud kohustusi, ja otsustades Venemaa avalduste järgi ei takista miski kasutamast neid Ukraina vastu, märkis kaitse- ja julgeolekunõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov.

«Venemaa kasutab Süürias tiibrakette, mis olid Ukrainas ja võisid kanda tuumalõhkepäid. Ja tundes selle riigi õelust, julmust ja alatust võib seda relvastust kasutada meie vastu - relvastust, mille me andsime ära Budapesti memorandumi kohaselt,» ütles Turtšõnov kommenteerides Interfaxi palvel Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnu, et Budapesti memorandum käsitleb ainult Ukraina vastu tuumarelva mittekasutamist.

Lavrov ütles tänasel pressikonverentsil, et Budapesti memorandumis on ainult üksainus kohustus: mitte kasutada Ukraina vastu tuumarelva. «Seda ei ole keegi teinud ning ei ole kõlanud ka mingeid ähvardusi seda teha,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles