Venemaa võib Suurbritannia kohtusse kaevata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Litvinenko aastal 2002.
Aleksandr Litvinenko aastal 2002. Foto: AP/Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov teatas, et Moskva võib oma kunagise luuretöötaja Aleksandr Litvinenko surma uurimise käigus tehtud laimavate süüdistuste pärast Suurbritannia valitsuse kohtusse kaevata.

«Vene juhtkonna ukselävele on laotud tõsised süüdistused, ilma et esitletaks mingisugustki tõendusmaterjali,» ütles Lavrov pressikonverentsil. «Kui keegi oleks palganud korraliku advokaadi ja analüüsinud väiteid, mis pärinevad brittide valitsuselt – siis ma arvan, et ta leiaks küllaldaselt alust laimu jaoks,» sõnas venelane.

«David Cameron ütles, et ta on «šokeeritud» ja et see kinnitas varasemaid leide. See on sarnane sellega, mida ameeriklased räägivad Malaisia Boeingu kohta Ukraina kohal – kus nad ütlevad, et ootame lõplikku raportit, aga juba teame, mis juhtus,» lausus Lavrov, viidates tunamullu juulis Ida-Ukraina kohal alla tulistatud reisilennukile.

«Võin ainult nõustuda sellega, mida brittide välisministeerium juba ütles: et Litvinenko juhtum muudab meie suhted tõsiselt keerulisemaks,» lisas minister. «Ainult et mitte juhtum ise, vaid selle ümber loodud etendus.» Kreml on süüdistusi avalikult naljaks nimetanud.

President Vladimir Putini kriitikust endine KGB ohvitser Aleksandr Litvinenko suri Londonis polooniumist tingitud mürgitusse aastal 2006. Briti kohtus äsja avaldatud raport väidab, et jäljed viivad just Vladimir Putini ja Kremli võimuladvikuni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles