Pildid: Itaalias kaeti Iraani presidendi külaskäiguks alasti kujud kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalias kaeti Iraani presidendi Hassan Rouhani külaskäigu  tõttu alastikujud kinni, kuna moslemitele on alasti inimkeha vaatamine keelatud.

Rouhani ja Itaalia peaminister Matteo Renzi sõlmisid Rooma Campidoglio muuseumis koostöölepingu, edastab BBC.

Selles muuseumis on väljas palju antiikkujusid, millest suur osa on alasti. Selle tõttu kujud kas eemaldati ajutiselt või siis kaeti kinni.

Kahe riigijuhi ja nende kaaskondade kohtumine leidis aset Vana-Rooma keisrit Marcus Aureliust kujutava ratsamonumendi juures. Marcus Aurelius ei olnud alasti ja teda ei olnud vaja kinni katta.

Itaalias ei pakutud ametlikel einetel veini, kuna moslemid ei tohi alkoholi juua. Islamiriigis Iraanis kehtivad ranged seadused, mis puudutavad alkoholi ning need käivad ka selle riigi presidendi kohta.

Rouhani on Euroopa riikides viiepäevasel visiidil eesmärgiga sõlmida majandus- ja kaubandussidemeid pärast tuumarelva arendamisest tingitud sanktsioonide tühistamist.

«Iraan on oma piirkonna kõige turvalisem ja stabiilsem riik,» teatas Iraani president Itaalia ärieliidiga kohtumisel.

Ta rõhutas, et kuna ekstremistid ja terroristid koguvad jõudu, siis tuleb ka nendega võidelda. Rouhani märkis, et töötud noored mehed on need, kes tahavad sõdida ja just töötuse vähendamise abil kahandatakse ka ekstremismi.

Itaalia ja Iraani  firmade vahel sõlmiti koostööleppeid 17 miljardi euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles