Trump boikoteerib vabariiklaste järgmist debatti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Skandaalse mainega miljardär, Ameerika Ühendriikide vabariikliku partei presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump andis teada, et ei võta osa viimasest partei presidendikandidaatide debatist enne valimiskoosolekuid Iowa osariigis.

Trumpi kampaaniajuht teatas otsusest eile õhtul, vähem kui 48 tundi enne mõõduvõtu algust. Miljardärile ei meeldivat konservatiivse telekanali Fox moderaator Megyn Kelly, kellega ta on varemgi kokku põrkunud ja keda nimetas nüüd «kergkaallaseks».

Trump kuulutas, et selle asemel peab ta Iowas eraldi ürituse, millega kogub raha haavatud sõjaveteranide toetuseks. «Minuga on neil tegemist kellegi natuke erinevamaga,» lubas ameeriklane. «Nad ei saa minuga mängida, nagu nad kõikide teistega mängivad. Las neil olla oma debatt ja vaatame, kui hästi neil oma reitingutes läheb.»

Vaidlusesse jäävad alles seitse ülejäänut vabariiklaste seast presidendiks pürgijat: Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Carson, Jeb Bush, Chris Christie, John Kasich ja Rand Paul. Iowa elanikud teevad otsuse presidendikandidaatide kohta 1. veebruaril, kõige esimesena Ameerika osariikidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles