Köln plaanib karnevali ajaks naiste turvatsooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa linna Kölni võimud peavad plaani luua kesklinna vana-aastaõhtul tabanud migrantidepoolse massiahistamise kordumise vältimiseks järgmisel nädalal algava karnevali tarbeks naistele eraldi «turvatsoon». 

«Oleme teadlikud, et karnevalipäevad on meile väljakutseks näidata, et oleme vana-aastaõhtu kohutavatest sündmustest õppust võtnud,» lausus linnanõunik Guido Kahlen. Kölni karneval on uks suurimaid tänavaüritusi Euroopas, mis tõmbab igal aastal ligi rohkem kui miljon külastajat. Kardetakse, et probleemide tekkides suurte rahvamasside seas võib politsei taaskord osutuda ohutuse tagamisel võimetuks.

Vana-aastaõhtu ahistamistelaine eest on seni võetud kinni ligi 30 meest, nende seas kaks novembris Alžeeriast saabunud varjupaigataotlejat Farouk B ja Abderahemane B. Kui suurt osa mehi hoitakse kinni seoses röövimistega, siis neid süüdistab Saksa politsei konkreetselt seksuaalrünnakutes. Väidetavad vennad on korrakaitsjatele juba varemgi taskuvargustega silma hakanud.

Politsei hoiatas samas, et seksuaalrünnakute läbiviijate süüdistamine võib osutuda keeruliseks. «Me anname endast kõik ning võime lõpetada vaid paari tingimisi karistusega – kui sedagi,» lausus politseiallikas Spiegelile.

«Iga kümnes detektiiv Kölnis töötab praegu vana-aastaõhtu sündmustega,» lisas Sebastian Fiedler politseinike ametiühingust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles