Moskva hoiatas plaani eest Türgis venelasi röövida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis väidetavalt ISISe meediakanali poolt toodetud videost.
Kuvatõmmis väidetavalt ISISe meediakanali poolt toodetud videost. Foto: SCANPIX

Vene riiklik turismiagentuur andis täna välja hoiatuse, milles öeldakse, et äärmusrühmitus ISIS kavatseb hakata Türgis Vene kodanikke röövima.

«Kompetentsete agentuuride andmetel plaanivad terrorirühmituse ISIS juhid Türgis Vene kodanike hulgast pantvange võtta,» ütles turismiamet avalduses.

«Pantvangid võidakse viia islamistide valduses olevatele aladele, et viia läbi avalikke hukkamisi ning kasutada neid inimkilbina võitluses Süüria valitsuse ja koalitsioonivägedega.»

«Sestap juhime kõigi Türki suunduvate iseseisvate turistide tähelepanu vajadusele rakendada oma julgeoleku tagamiseks kõikvõimalikke vahendeid.»

Türgi oli aastaid Venemaa populaarseim turismipiirkond, kuni Türgi hävitajad novembris Süüria piiril Vene sõjalennuki alla tulistasid ja Moskva turismile järsult lõpu tegi.

Hoiatus on suunatud iseseisvalt Türki sõitnud venelastele, sest reisifirmadel keelas Moskva Türki reise korraldada.

Venemaa teeb septembrist alates Süürias valitsusvägede toetuseks õhurünnakuid, ametlikult on esmaseks sihtmärgiks ISIS.

Türgi võimud süüdistavad ISISt jaanuaris Istanbuli kesklinnas läbi viidud enesetapurünnakus, mis nõudis 11 sakslase elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles