Merkelit ähvardab kohus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Angela Merkeli Baieri liitlased riskivad koalitsiooni lõhkumisega kantsleri pagulaspoliitika pärast, hoiatas eile mõjukas sotsiaaldemokraadist parlamendiliige Thomas Oppermann: olukord läheb pinevaks, kui Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) asub tegudele ning viib Merkeli avatud uste poliitika Karlsruhe konstitutsioonikohtusse.

Nii sotside kui ka Baieris baseeruva CSU näol on tegemist Merkeli kristlike demokraatide (CDU) liitlastega Bundestagis, kuid baierlaste liider Horst Seehofer on juba kuid kantslerile peale käinud, et too sooritaks pöörde oma poliitikas ning seaks sisserändele piiri, kirjutab Bloomberg Business.

«Seehoferi tegevus võrdub koalitsiooni rikkumisega,» ütles Oppermann eile reporteritele, viidates CSU juhi ähvardusele pöörduda küsimusega konstitutsioonikohtusse. Oppermann rõhutas, et kristlikel demokraatidel ja sotsidel on piisavalt parlamendikohti, et valitseda Saksamaad ka ilma baierlasteta.

Nagu kinnitas allikas Merkeli partei ridadest, toonitas kantsler CDU ja CSU parlamendiliikmete koosolekul, et jääb oma kursile kindlaks, kuna piiride sulgemine ohustaks ühtset Euroopa Liidu turgu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles