Rootsis nõutakse põgenikekeskuse töötaja mõrva tõttu politseijuhi tagasiastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandra Mezher (paremal) koos sõbrannaga pärast keskkooli lõpetamist.
Alexandra Mezher (paremal) koos sõbrannaga pärast keskkooli lõpetamist. Foto: SCANPIX

Üleeile Lääne-Rootsis Mölndali põgenikekeskuses toimunud mõrva kohta sõna võtnud politseijuhti Dan Eliassoni tabas sotsiaalmeedias kriitika.

Alaealistele mõeldud põgenikekesksuses esmaspäeva hommikul pärast öövalvet tapetud 22-aastase Alexandra Mezheri surnuks pussitamises kahtlustatakse keskuse arvatavalt 15-aastast Somaalia päritolu asukat. Politsei teatel on veel vara öelda, mis on tapatöö motiiv.

Eliasson nimetas eile õhtul telekanali SVT eetris Liibanonist Rootsi põgenenud vanemate tütre Mezheri surma südantlõhestavaks, kuid küsis siis arvatavale mõrvarile viidates:  «Mida see inimene on läbi elanud? Millistes tingimustes on ta üles kasvanud? Milline on tema trauma? Kogu see rändekriis on näidanud, kui ebaõiglane on paljudes maailma paigus elu ja me püüame aidata seda lahendada.»

Eliassoni tabas seejärel laialdane kriitika ning sotsiaalmeedias on kutsutud teda üles tagasi astuma. Paljud ei mõista, miks politseijuht mõrvarile kaasa tundis.

Mõrva toimumispaik - Mölndali põgenikekeskus. Foto: Scanpix
Mõrva toimumispaik - Mölndali põgenikekeskus. Foto: Scanpix Foto: ADAM IHSE/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles