Saksa politsei: jutt nälga surnud süürlasest on väljamõeldis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Berliini politsei väidab, et kuuldused Saksamaa pealinna põgenikeabi keskuse ees nälga surnud Süüria migrandi kohta ei vasta tõele ning on fantaasia vili.

Ei tuletõrje, politsei ega linnavalitsus pole leidnud mingeid tõendeid sellest, et migrantidele mõeldud tervishoiu- ja sotsiaalabiameti ukse taga oleks heitnud hinge 24-aastane Süüriast pärit mees, kes varasemate väidete kohta suri nälja, haiguse ja kurnatuse kätte.

Politsei kommenteeris juhtumit sotsiaalvõrgustikus Twitter. «Kuulasime üle mehe, kes väitis, et Berliinis suri 24-aastane mees,» teatas amet esimeses postituses. «Mees selgitas, et ta mõtles loo välja. Keegi ei ole sellega seotult surnud,» lisas teine.

«Meditsiinikeskustel, haiglatel, politseil ja tuletõrjebrigaadidel – mitte kellelgi pole mingeid vihjeid,» teatas meediale linnavalitsuse kõneisik. Süürlase surma kohta levitas infot põgenikke abistava võrgu «Moabit hilft» vabatahtlik, kelle väitel külmetus migrant põgenikeabi ukse taga külma ilma käes järjekorras seistes.

Vabatahtlik võtnud süürlase endale koju, kus viimase seisund aga halvenes. Mees surnud lõpuks kiirabiautos südamerabandusse. Postitus ilmus Facebooki pealkirja all «Sureva mehe päevik», kuid võeti sealt hiljem maha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles