Süüdistus: Austraalia nooruk tahtis teha kängurust elava Islamiriigi pommi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Austraalias Melbourne`is läks kohtu alla nooruk, kes pidas väidetavalt plaani toppida känguru külge lõhkeainet, maalida loom üle terroristliku Islamiriigi (ISIS) sümboolikaga ning saata siis politseinike juurde. 

19-aastane Sevdet Ramadan Besim võeti koos nelja teise teismelisega vahi alla mullu aprillis. Kahtluste järgi kavatses ta ajada autoga alla politseiniku ja raiuda maha tolle pea, millest ta vestles ka elektrooniliselt kellegi välismaal elava teismelisega. «Mulle meeldiks võtta maha mõned võmmid,» kirjutas Besim süüdistuste järgi.

Kohalik ringhääling tõi avalikkuse ette ka noorte edasise jutuajamise sellest, mis puudutab kängurupommi. «Vestlus jätkus teemal, mida Besim sel päeval tegi ning pöördus arutelule Austraalia loomadest ka loodusest – sealhulgas tuli soovitus, et kängurule võib panna selga lõhkeainet C4, maalida ta üle ISISe sümboliga ning lasta politseinike sekka lahti,» seisvat dokumendis.

Besimi ootavad kohtus neli süüdistust seotuses terroristidega suhtlemises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles