Iisrael mõistis vangi autoaknast kaamelit tulistanud sõdurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Iisraelis mõisteti vangi kaks eliitväeosasse kuuluvat sõdurit, kes lõbustasid end Surnumere lähedal sellega, et tulistasid autoaknast kaameleid. 

Üks sõdureist avas looma pihta tule, sellal kui teine filmis toimuvat ja postitas video hiljem portaali Youtube. Kaamel leiti tee äärest surnuna.  

Mehed arreteeriti detsembris, kuid nende isikuandmeid hoitakse seni saladuses. Tulistajale määrati karistuseks neli kuud vangistust, filmijale aga kaks. Mõlemad sõdurid alandati reameesteks. «Otsus peegeldab tõsidust, millega suhtub Iisraeli sõjavägi julmusesse loomade vastu, eriti kui seda teostatakse sõjaväe relvadega,» kommenteerisid riigi kaitsejõud.

Tegu polnud esimese korraga, mil juudiriigi sõdurid loomapiinamisega vahele jäid. 2013 jäi kaamerasilma ette sõdur, kes küpsetas potis veel elusolevat lindu. Aasta varem mõisteti vangi sõjaväelane, kes valas keevat vett hulkuva kassi peale. 

Video võib olla ebasobiv lastele ja nõrganärvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles