Palestiina teismeline pussitas Läänekaldal iisraellast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Palestiina teismeline ründas Läänekalda asunduse lähedal bensiinijaamas iisraeli meest ja vigastas teda tõsiselt, teatas täna Iisraeli politsei.

Ram Allah'st lõunasse jäävast Bir Nabalast pärit 17-aastane nooruk lõi kolmapäeva õhtul Givat Zeevi asunduse lähedal ultraortodokssele juudile kaks korda noaga selga ja põgenes.

Sündmuspaigal viibinud inimesed jooksid noa minema visanud palestiinlasele järele, võtsid ta kinni ja andsid politseile üle.

Iisraellane toimetati raskes seisundis Jeruusalemma haiglasse. Palestiinlane viidi kergemate vigastustega teise haiglasse.

Givat Zeev asub Beit Horoni lähedal, kus kaks palestiinlast lõid esmaspäeval noaga surnuks ühe ja vigastasid teist iisraeli naist ning lasti seejärel maha.

Peaminister Benjamin Netanyahu andis esmaspäevase rünnaku järel armeele korralduse tulla välja plaaniga, kuidas asunduste julgeolekut paremini kindlustada.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on viimase kolme kuu jooksul erinevates rünnakutes tapetud 159 palestiinlast ja 25 juuti. Enamik hukkunud palestiinlasi on olnud noored inimesed, kes üritasid juutidele noaga kallale tungida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles