Politseiharjutus tekitas Pariisi lennujaamas pommipaanika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Charles de Gaulle`i lennujaam.
Pariisi Charles de Gaulle`i lennujaam. Foto: Reuters/ScanPix

Pariisi lennujaamas peetud turvaõppused tekitasid valehäire, kui kullerteenuse töötajad avastasid ühe paki seest lõhkeseadeldise imitatsiooni. 

Ameerika kullerifirma FedEx töötajad said Charles de Gaulle`i lennujaamas šoki, kui leidsid Ameerika Ühendriikidest Tuneesiasse teel olnud saadetiste seast rebenenud pakendis kiirkeedupoti, mis oli täidetud mutrite ja poltidega. Edasisel uurimisel leiti veel üks sarnane seadeldis koos detonaatoritega.

Personal teatas võime kohesest ohust ning kohale tulnud ametnikud uurisid pakke pommikoerte ja röntgenkiirtega. Seejärel teatas lennujaama turvateenistus, et seadmed olid tegelikult Ühendriikide Tuneesia saatkonna jaoks mõeldud peibutised, mida kasutati treeningharjutuseks. «Sedalaadi saadetised pole tavapärased, aga neid tuleb ette,» ütles julgeolekuallikas AFP-le. «See oli lihtsalt esimene kord, kui pakk tehti lahti.»

FedExi esindaja Frederic Petit nimetas toimunud vastutustundetuks, seda eriti novembrikuiste 130 inimelu nõudnud Pariisi terrorirünnakute valguses. «Kellelgi polnud sellisest saadetisest aimugi,» lausus prantslane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles