Ukraina plaanib nelja aasta jooksul luua endale allveelaevastiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Zaporižžja.
Allveelaev Zaporižžja. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina kavatseb 2020. aastaks taasluua allveelaevastiku, kuhu kuulub kaks kuni neli alust, ütles Ukraina mereväe juht, viitseadmiral Sergi Gaiduk.

«Kava kohaselt taastame laevastiku koosseisus kahest kuni neljast allveelaevast koosneva allveelaevastiku. Allveelaevadest peab saama laevastiku eliit ning tähtis sõjaline, kõlbelis-psühholoogiline ja heidutusfaktor,»  ütles Gaiduk usutluses Defense Expressile.

Tema sõnul arutatakse praegu mitmesuguseid viise tulevase Ukraina allveelaevastiku varustamiseks, seejuures peetakse silmas nende sõjalise kasutamise paikkonna erijooni. Arvestatakse Musta mere hüdroloogilisi iseärasusi ja sügavust. Laevad võivad olla üliväikesed, väikesed või isegi keskmise suurusega; võimalik on ka variant, et Ukraina need rendib.

Gaiduk rõhutas, et allveelaevastiku jaoks luuakse uus infrastruktuur.

Pärast Nõukogude Liidu Musta mere laevastiku jagamist jäi Ukrainale vaid üks allveelaev – Zaporižžja, kuid Krimmi hõivamise käigus sattus ka see Venemaa kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles