Lavrov tõrjus süüdistusi Saksamaa siseasjadesse sekkumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Moskva ei sekku teiste riikide siseasjadesse, kuid kommentaare inimõiguste olukorra kohta pole sellises kontekstis varem käsitletud, sõnas Vene välisminister Sergei Lavrov kolmapäeval Turkmenistanis.

«Me ei sekku teiste riikide siseasjadesse. Keegi pole käsitlenud kommentaare inimõiguste kohta kui siseasjadesse sekkumist,» ütles Lavrov pärast kõnelusi Ašgabatis, kommenteerides Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeieri süüdistusi, et Moskva sõnavõtud Vene päritolu 13-aastase teismelise tüdruku Liza vägistamise kohta võrduvad Saksa siseasjadesse sekkumisega.

Moskva süüdistab Saksa politseid juhtumi kinnimätsimises, kuna Berliini politsei lükkas eelmisel nädalal tagasi tüdruku väited, nagu oleksid «välismaalased» teda seksuaalselt rünnanud.

«Meie Saksa sõbrad kommenteerivad Vene Föderatsiooni siseasjade erinevaid aspekte regulaarselt, palju tihemini kui meie, ning mitte ainult inimõigusi puudutavaid küsimusi, vaid ka teisi teemasid,» sõnas Lavrov. «Kui keegi läheb vihaseks, siis see tähendab, et tema argumendiga pole kõik õigesti.» 

Saksa valitsuse pressiesindaja Steffen Seibert lausus kolmapäeval, et juhtumi poliitiline ärakasutamine on lubamatu.

Lavrovi sõnul on väga kahetsusväärne, et Liza kadumist «varjati mingil põhjusel väga pikka aega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles