Video: Iraani liider kahtleb holokaustis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajatolla Ali Khamenei.
Ajatolla Ali Khamenei. Foto: AFP/SCANPIX

Iraani kõrgeim juht ajatolla  Ali Khamenei «tähistas» üleeilset holokausti mälestuspäeva sellega, et avaldas oma kodulehel video, milles kahtleb natside poolt toime pandud genotsiidi ehtsuses.

«Mitte ükski Euroopa riikidest ei julge kõneleda holokaustist, samas kui pole selge, kas selle teema tuum on tõeline või mitte… Isegi kui see on päris, jääb ebaselgeks, kuidas see juhtus,» loeb iraanlase hääl peale videole, mis kujutab endast kaadreid, mille taustaks on Auschwitzi koonduslaager ning seejärel käeraudadesse pandud holokaustieitajaid.

«Holokaustist rääkimist ja selles kahtlemist peetakse suureks patuks,» jätkab Ali Khamenei. «Kui keegi seda teeb, siis ta peatatakse, arreteeritakse, vangistatakse, antakse kohtusse. Seda kõike ajal, kui nad väidavad end olevat vabaduse toetajad.»

Iraanlane lõpetab: «See on tänapäeva maailmas eksisteeriv ignorantsus. Me peaksime olema ärkvel. Sina, kallis vend, kallis Iraani rahvas. Moslemid suures islamikogukonnas ja ametnikud erinevates riikides peaksid teadma, et me võime ignorantsusele vastu seista.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles