Vanainimese vägistanud migrant võib Austriasse edasi jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Austrias mõisteti 20 kuuks vangi 72-aastase pensionäri vägistanud 18-aastane afgaanist varjupaigataotleja, kuid riigist välja teda ei saadeta.

Pensionär, kelle tütar töötab abilisena põgenike juures, jalutas koos koeraga kanali ääres Traiskircheni linnas, kus asub Austria suurim põgenikekeskus. «See oli tõeliselt palav päev ja ma otsustasin minna koeraga Schwechati jõe äärde jalutama. Nägin seal ujumas kahte noort meest,» jutustas Christina F. nimeline naine.

Tema sõnul ulatas üks meestest talle käe, paludes teda kaldale aidata. Naine jäi nõusse, kui tundis äkki selja tagant langevat hoopi. Christina suruti maha ja ründaja kattis tema suu, kasutades teist kätt riiete maharebimiseks. Et naise koer oli juba 13-aastane, ei olnud temast perenaise kaitsmisel suuremat kasu.

Vigastatud naine, kelle kehakaaluks on ainult 48 kilo, põgenes pärast vägistamist koju ja lukustas end tuppa. Hiljem rääkis ta loo ühele sõbrale, kes pani tähele peksmisest jäänud sinikaid Christina kehal. «Ta ei ole enam sama naine. Ta kardab jääda omaette ja ei lahku kodust, ning on jäänud pärast rünnakut väga nõrgaks,» lausus ohvri sõber, 72-aastane Hans Vesely.

Ründaja saadi kätte tänu juhusele: ta sooritas veel ühe kuriteo ning pidi andma DNA analüüsi, mis klappis vanadaamilt leituga. Wahab M. nime kandev teismeline eitas esmalt kuritegu väidetega, et oli purjus ja ei mäleta, mis juhtus. Samamoodi polevat midagi näinud tema vahi alla võetud sõber.

Et praegu täisealine Wahab M. oli kuritöö ajal 17, oleks teda saanud maksimaalselt karistada viieaastase vangistusega. Kuna tal puudusid aga eelmised süüdimõistvad otsused ja ta tunnistas asitõendite valguses oma teo üles, istub ta kinni 20 kuud. Samuti tähendab lühem karistus, et ta ei kuulu riigist väljasaatmisele.

Rünnak toimus eelmisel sügisel, kuid politsei tunnistas, et tundliku temaatika tõttu ei teatanud sellest kohalikule meediale kohe. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles