Läti võimud hoiatasid venekeelset telekanalit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp.
Läti lipp. Foto: SCANPIX

Läti elektroonse meedia riiklik nõukogu hoiatas telekompaniid LNT, et edasiste seaduserikkumiste korral võidakse venekeelse telekanalil TV5-Latvija tegevusluba tühistada.

Sel nädalal edastas nõukogu LNT-le hoiatuse, et kanal võidakse sulgeda, ja meenutas, et kanalit TV5-Latvija on juba kaks halduskaristust. Kui kanalile määratakse sel aastal veel üks trahv, võidakse selle suhtes rakendada karmimaid sanktsioone, vahendas ERR Uudised LETAt.

Oktoobri algul otsustas meedianõukogu karistada LNTd 1500 lati (33 000 krooni) suuruse trahviga, kuna TV5-Latvija ei lasknud tollasel transpordiministril Kaspars Gerhardsil (isamaale ja Vabadusele/LNNK) rääkida saates «Tsensuurita» läti keeles.

4. novembril trahvis meedianõukogu LNTd veel 200 latiga (4400 krooni) selle eest, et TV5-Latvija saadetes ei olnud nõutavas mahus tõlget riigikeelde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles