NATO tõrjus Venemaa süüdistused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer. Foto: AP / Scanpix

NATO pressiesindaja kinnitusel pole allianss millegagi provotseerinud eelmisel kuul sõjaks lahvatanud konflikti Venemaa ja Gruusia vahel, milles süüdistas lääneriikide blokki president Dmitri Medvedev.

 

«Gruusia demokraatliku arengu toetamises ei ole mitte midagi provokatiivset, samuti pole kuidagi provokatiivne nende abistamine püüdlustel läheneda Euro-Atlandi kogukonnale,» märkis NATO pressiesindaja James Appathurai.

Londonis eile samal ajal liikmesmaade kaitseministritega mitteametlikult kohtunud NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer rõhutas aga taas alliansi täielikku solidaarsust Gruusia rahva ja valitsusega. «Meil on intensiivne partnerlus, intensiivne dialoog, intensiivne poliitiline seotus,» lisas ta.

Neljapäeval oli alliansi peasekretär ettevaatlikult märkinud, et ehkki Venemaa kavatsuste osas on ebakindlus, ei näe ta praegu NATO poliitikas vajadust 180-kraadiseks pöördeks, sest Gruusia konflikti ei saa lahendada, kuid «pürgitakse Venemaad karistama».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles