Ukrainlased avaldasid meelt maksureformi vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Kiievi Vabaduse väljakul.
Meeleavaldus Kiievi Vabaduse väljakul. Foto: SCANPIX

Tuhanded ukrainlased trotsisid täna lumetormi, et avaldada meelt kavandatava maksureformi vastu, mis nende sõnul annaks hoobi väikeettevõtetele.

Hinnanguliselt 2000 inimest kogunes Kiievi Vabaduse väljakule ning nõudsid, et president Viktor Janukovitš parlamendi heakskiidu pälvinud seaduseelnõu vetostaks, vahendas uudisteagentuur AFP.

Seaduseelnõu tühistab praegu kehtiva maksusoodustuse paljudele väikeettevõtjatele. Reformi vastaste sõnul soosivad võimud suurettevõtteid ja valitsust toetavaid oligarhe, kuid valitsuse kinnitusel on selle eesmärgiks keerulise maksusüsteemi lihtsustamine ning riiklike maksude vähendamine praeguselt 29-lt 19 maksule.

Kavandatav maksureform on osa president Viktor Janukovitši kavast tasakaalustada riigieelarvet ja viia see vastavusse rahvusvaheliste võlausaldajate esitatavate nõudmistega. Kava on aga toonud kaasa suurimad meeleavaldused alates jaanuarist, mil Janukovitš võimule tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles