Narkokaubanduses süüdistatav Vene piloot läheb USAs kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene piloot Konstantin Jarošenko.
Vene piloot Konstantin Jarošenko. Foto: SCANPIX

USA kohtunik keeldus tagasi võtmast süüdistusi Vene piloodi vastu, kes arreteeriti Libeerias USA luureametnike poolt kahtlustatuna narkokaubanduses.

41-aastane piloot Konstantin Jarošenko peeti kinni mais, süüdistatuna kokaiini vedamises Lõuna-Ameerikasse, Aafrikasse ja Euroopasse peamiselt Libeeriast ja Venezuelast, vahendab RIA Novosti.

Venemaa väliministeerium kritiseeris vahistamist, teatades, et tegu on inimröövi ja rahvusvahelise õiguse rikkumisega.

Kohtueelsel istungil üritasid Jarošenko kaitsjad kaasuse lõpetada, rõhutades sellele, et USA kohtul puudub antud juhtumi osas õigus jurisdiktsiooniks.

Vene piloodi advokaadid väitsid lisaks, et kohtukaasust toetavad tõendid on hangitud õigusvastaselt ja mehe arreteerimisel ja transportimisel USAsse esines mitmeid õiguserikkumisi.

Jarošenko ja kõik kokaiinikaubanduse grupeeringu liikmed eitavad süüdistusi. Süüdimõistmisel ootab venelast vähemalt kümne aasta pikkune vanglakaristus.

Kohtumõistmine algab 28. veebruaril 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles