Venemaa kavatseb järsult piirata toiduimporti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni põllumajandusminister Aleksei Gordejev.
Vene Föderatsiooni põllumajandusminister Aleksei Gordejev. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni mujalt sissetoodava toidu hulka kavatsetakse põllumajandusminister Aleksei Gordejevi kinnitusel lähema kolme aastaga kahandada tervelt poole võrra.

 

Gordejev teatas eile, et võimude eesmärgiks on vähendada importtoidu osakaalu kohalikul turul viiendikuni, vahendas AFP agentuuri RIA Novosti.

Ministri sõnul on praegu kohaliku ja võõramaise toidu vahekord turul 60:40.

Venemaa kavatseb juba oktoobriks või novembriks piirata ka linnuliha importi 200 000 tonni võrra, lisas Gordejev.

Moskva teatas juba eelmisel kavatsusest loobuda täitmast osa kohustusi, mis võeti enda kanda läbirääkimistel Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmeks saamise üle, sest need olevat peaminister Vladimir Putini sõnul ebaõiglased. Muu hulgas puudutab otsus loomaliha, linnuliha ja töötlevat tööstust.

Interfaxi andmetel lubas Putin samas, et riik naaseb kokkulepete täitmise juurde kohe, kui Venemaa pääseb lõpuks rahvusvahelise organisatsiooni ridadesse, mis praeguses olukorras tundub vähetõenäoline, sest selle peavad enne heaks kiitma kõik WTO liikmed, teiste seas ka Gruusia.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles