Pakistani pommirünnakus hukkus Tšehhi suursaadik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Islamabadis asuvas Marriotti hotellis eile korraldatud võimsa pommiplahvatuse järel sai kinnitatud andmetel surma ka Tšehhi Vabariigi uus suursaadik Pakistanis.

 

Tšehhi välisministeeriumist teatati esmalt agentuurile ČTK, et suursaadik Ivo Zdarek kasutas Marriotti hotelli ajutise elupaigana ning viibis seal ka terrorirünnaku ajal, hiljem aga kinnitati oma kodulehel, et 47-aastane diplomaat hukkus plahvatuses.

Zdarek oli kahe lapse isa.Pakistani saabus ta alles eelmisel kuul Vietnamist.

AFP sai saatkonnast varem teada, et suursaadik oli helistanud vahetult pärast plahvatust hotellist ning palunud ennast päästa. Hiljem temaga enam ühendust saada ei õnnestunud. Tšehhi riikliku telekanali ČT24 andmetel leidis kohalik politsei täna suursaadiku surnukeha.

Islamabadi Marriotti hotellile eile õhtul korraldatud terrorirünnakus hukkus üle poolesaja inimese, vigastatuid on aga veel umbes viis korda enam. Rusude läbiotsimise käigus ohvrite arv ilmselt kasvab.

Hukkunute hulgas on vähemalt kümmekond välismaalast, nende seas ka üks ameeriklane, üks sakslane ja kaks vietnamlast, kannatada sai ka vähemalt neli britti.

Esialgu pole verise aktsiooni eest ükski liikumine vastutust võtnud, kuid vaatlejate sõnul kahtlustatakse hotelli ees seisnud veoki õhkimises Talibani islamiste.

Pakistani vastne president Asif Ali Zardari lubas telepöördumises rahvale, et see rünnak ei peleta teda võitlusest ekstremismi vastu. Ta lubas võidelda terrorismi vastu edasi ning palus selleks appi kõiki demokraatlikke jõude maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles