Vene äärmuslaste kuritegude arv väheneb

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skinhead.
Skinhead. Foto: AFP / Scanpix

Uuringufirma andmetel on Venemaal vähenenud äärmuslaste kuritegude arv, näiteks Moskvas on see kahanenud ligi poole võrra.

Rahvuslikel alustel toimunud kuritegude vähenemisest teatas uuringukeskuse Sova direktori asetäitja Galina Koževnikova, vahendab lenta.ru Interfaxi uudist.

Moskva võimude hinnangul on skinheadide kuritegevus vähenenud ligi poole võrra.

Uuringukeskuse andmetel on tänavu Vene äärmuslaste käe läbi hukkunud 71 inimest, 268 sai viga. Varem oli Moskva inimõiguste büroo esitanud selle kohta teisi andmeid. Selle keskuse juhi Aleksander Brod teatas 1. augustil, et tänavu on hukkunud 73 inimest.

Uuringukeskuse Sova andmetel on tänavu vandalismiaktides kahjustatud 50 usulist objekti. Kahekümnel korral rünnati juudi pühakodasid, 11 korral õigeusu ja viiel juhul islami omi.


Moskva inimõiguste büroo andmetel on kõige enam rünnatud usbekke, kirgiise, tadžikke ja aserabidžaanlasi.Rahvuslikel alustel on rünnatud ka venelasi.


Vene võimuesindajate teatel tegutseb riigis mitukümmend tuhat skinheadi ja teisi paremäärmuslike organisatsioonide liikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles