Assange´i kaitsja: vahistamiskäsk võib olla seotud wiki-lekkega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange.
Julian Assange. Foto: SCANPIX

Vägistamises ja seksuaalses ahistamises kahtlustatava Wikileaksi asutaja Julian Assange´i (39) advokaadi sõnul võidi tema klient kuulutada rahvusvaheliselt tagaotsitavaks salajase info paljastamise pärast.

Rahvusvaheline kriminaalpolitseiorganisatsioon Interpol lisas Assange´i oma tagaotsitavate inimeste nimekirja Rootsi kohtuvõimu palvel. Advokaat Mark Stephensi sõnul võib vahistamiskäsk olla seotud USA sõjaka vastusega diplomaatide salakroonika paljastamisele, vahendas uudisteagentuur AFP.

«See on tagakiusamine, mitte vastutusele võtmine,» kommenteeris Stephens tehtud avalduses. «Praegu pole meil tõendeid, mis tõestaksid seost augustikuiste süüdistuste ja kõigest kaks päeva pärast esimeste diplomaatiliste telegrammide avalikustamist Wikileaksis väljastatud Interpoli häire vahel,» kommenteeris Stephens, kelle sõnul on Rootsi prokuratuur käitunud tavatult.

Assange on tema vastu esitatud vägistamise ja seksuaalse ahistamise süüdistusi eitanud ning nimetanud seda osaks teda tabanud laimukampaaniast. Austraalia kodaniku Assange´i asukoht on aga teadmata, väidetavalt viibib ta Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles