Saksa president sai neonatside lapse ristiisaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa president Christian Wulff Petlemmas Jeesuse Sünnikirikus.
Saksa president Christian Wulff Petlemmas Jeesuse Sünnikirikus. Foto: SCANPIX

Saksamaal üle 60 aasta kehtinud tava, mille järgi saab riigi president igasse perre sündinud seitsmenda lapse nn auristiisaks, on tabanud omapärane tuleproov, sest on selgunud, et ühe sellise vastsündinu lapsevanemateks on neonatsid.

President Christian Wulffi kantselei teatas eile, et ongi juba nõutud ristiisatunnistuse Ida-Saksamaale Lalendorfi väikelinna võimudele saatnud. Paraku keeldub sealne linnapea, vasakäärmuslikku Die Linke erakonda kuuluv Reinhard Knaack tunnistust lapsevanematele Petra ja Marc Müllerile üle andmast, vahendas AFP.

«Oma piirkonnas pingutame me väga tõsiselt selle nimel, et paremäärmuslased end siin sisse ei seaks, seega me ei saa vanematele seda au üle anda,» ütles Knaack ajalehele Tageszeitung.

Marc Müller töötab väidetavalt «eugeenikainstituudis», tema abikaasa aga kuulub paremäärmuslikku naisterühmitusse.

Mecklenburgi liidumaa parlamendisaadikud on saatnud Wulffile kirja, milles avaldavad toetust Knaackile ja kutsuvad Wulffi meelt muutma. Nende arvates ei tohiks riigipea määrata tunnistust inimestele, kes ei toeta õigusriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles