Somaalia lähedal rööviti Kreeka kaubalaev

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika Liidu sõdurid Somaalia pealinna Muqdisho sadamas.
Aafrika Liidu sõdurid Somaalia pealinna Muqdisho sadamas. Foto: Reuters / Scanpix

Kreeka mereministeeriumi teatel ründasid piraadid eile Somaalia ranniku lähedal ühte selle riigi kaubalaeva, mille pardal viibis paarkümmend meeskonnaliiget.

 

Captain Stephanose nime kandev alus hõivati mõnesaja meremiili kaugusel maast. Esialgu rohkem andmeid kallaletungi kohta ametnikel polnud ning meremeeste saatus on teadmata, vahendas AFP.

Bahama lipu all sõitva laeva meeskonnast valdava osa moodustasid filipiinlased, kelle kõrval töötasid alusel ka üks hiinlane ja üks ukrainlane. ChartWorld Shipping Corporationi prahitud laeva lastiks oli süsi.

Nädala jooksul on samas regioonis hambuni relvastatud mereröövlite küüsi langenud juba kaks Kreeka laeva, sest alles neljapäeval rünnati Somaalia ranniku lähedal alust, mis kannab nime Centauri. Ka selle meeskonda kuulus hulgaliselt filipiinlasi.

Filipiinide moodustavad maailma meredel sõitvate laevade tööjõust kuni kolmandiku ning sealse valitsuse andmetel on praegu ainuüksi Aafrika Sarve piirkonnas piraatide võimuses kokku sadakond selle riigi meremeest.

Manilas üritatakse seetõttu praegu keelata filipiinlaste värbamist alustele, mis liiguvad piirkondades, kus piraatlus on tõsiseks probleemiks. Adeni laht on üks neist.

Somaalia rannikul on tänavu registreeritud juba üle poolesaja laevaröövi ning neilt üle kümne on endiselt lunaraha nõudvate piraatide käes. ÜRO Julgeolekunõukogus on taas päevakorrale tõusmas ka sõjalaevade saatmine sellesse regiooni kaubalaevade julgeolekut tagama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles