Vene Musta mere laevastik saab juurde mitu allveelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta mere laevastiku allveetõrjelaev Aleksandrovets.
Musta mere laevastiku allveetõrjelaev Aleksandrovets. Foto: SCANPIX

Vene Musta mere laevastiku täiendamine uute laevade ja allveelaevadega jätkub ka 2016. aastal, ütles laevastiku juht admiral Aleksandr Vitko reedel.

«2016. aastal saabuvad Sevastopolisse kaks uusimat valvelaeva Admiral Grigorovitš ja Admiral Essen, mis on relvastatud tiibrakettidega Kalibr ja uue kaitseraketikompleksiga. Kolmanda selle sarja allveelaeva Admiral Makarov meeskond on juba moodustatud ja õpib praegu. Ootame kahe uusima diiselallveelaeva Starõi Oskol ja Krasnodar rivvi saabumist,» ütles Vitko reedel ajakirjanikele.

Lisaks täiendatakse laevastikku tema sõnutsi eriliste varustuslaevadega.

«Laevastik areneb ja uueneb kiirkorras. Jätkame tegevust Mustal ja Vahemerel, tugevdame Musta mere laevastiku alalist ühendust kauges meretsoonis, turvame ja tagame aega ja vajadust mööda Venemaa õhujõudude tegevust Süürias, meil on selleks kõik vajalik olemas,» rõhutas admiral.

«Jätkame laevastiku ankrukohtade süsteemi täiustamist. Aasta keskpaigaks lõpetame tööd rannakaitsebrigaadi ja suurtükiväepolgu sõjaväelinnaku alal ja elavdame ehitustöid mitmes Sevatopoli garnisoni väeosas,» jätkas Vitko.

Ta märkis, et Krimmis ja Sevastopolis kavandatakse kaheksa kai ja kuue sõjaväelinnaku rekonstrueerimist. «Merelennuväe uue lennutehnika tarvis kavandame kahe lennuvälja rekonstrueerimist ning suuremõõtmelisi töid rannikuvägede ja merejalaväe kahel polügoonil,» sõnas laevastikujuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles