Laps lasi end Nigeeria turul õhku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Nigeeria piirilinnas Kerawas toimunud enesetapurünnakus vigastada saanud naine.
Täna Nigeeria piirilinnas Kerawas toimunud enesetapurünnakus vigastada saanud naine. Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosas Adamawa osariigis Gombis asuval turul sai lapse korraldatud enesetapurünnakus surma vähemalt kümme inimest, teatasid pealtnägijad.

Turu valvur ütles uudisteagentuuri AFP vahendusel, et enesetapuründajaks oli umbes 12-aastane poiss.

Kuigi seni pole keegi rünnaku korraldamise eest vastutust võtnud, on umbes 120 kilomeetri kaugusel osariigi pealinnast Yolast asuvas Gombis varem korduvalt rünnakuid korraldanud rühmitus Boko Harām.

Aafrika rahvarohkeimas riigis šariaadiseaduste kehtestamist nõudev rühmitus on kaost külvanud aastaid. Korraldanud pommirünnakuid valitsusasutustele, pistnud põlema koolimaju ja kirikuid, vallutanud vanglaid, röövinud sadu ja sadu inimesi ning raiunud maha nii kristlaste kui moslemite päid.

Suuremat rahvusvahelist tähelepanu sai see rühmitus alles 2014. aasta kevadest seoses ligi 300 koolitüdruku röövimisega. Enamik tüdrukutest on tänaseni vangistuses.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on rühmitus kuue tegutsemisaasta jooksul tapnud 17 000 inimest. Lisaks Nigeeriale on rühmitus oma tegevust laiendanud ka Kameruni, Tšaadi ja Nigerisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles