Hamas teatas valmisolekust uueks konfliktiks Iisraeliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi võitlejad Gazas.
Hamasi võitlejad Gazas. Foto: SCANPIX

Gaza sektoris võimul olev Palestiina äärmusrühmitus Hamas teatas täna valmisolekust uueks konfliktiks Iisraeliga tänu uute tunnelite ehitamisele juudiriigi piiril.

Hamasi juht Gaza sektoris Ismail Haniya ütles, et rühmitus valmistub tulevasteks võimalikeks kokkupõrgeteks sionistidest vaenlastega.

«Gaza linnast idas ehitavad maa-alused kangelased tunneleid,» sõnas ta, lisades, et linnast läänes viiakse läbi harjutusi rakettidega.

Gaza juht rääkis Suures Omari Mošees seitsme Hamasi sõjalise tiiva Ezzedine Al-Qassami Brigaadid liikme matustel. Kõik seitse Al-Qassami liiget hukkusid tunnelivaringus ning valmistusid väidetavalt konfliktiks vaenlasega.

Haniya nimetas tunneleid strateegilisteks relvadeks Iisraeli vastu, rõhutades, et Hamasi võitlejad treenivad ning hangivad relvi, mida kasutada võitluseks ja vastupanuks.

Enamik tunneleid hävitati 2014. aasta Gaza suvesõja ajal, mil hukkus umbes 2200 palestiinlast ja 73 iisraellast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles