Türgi ranniku lähedal uppus vähemalt 33 migranti, sh viis last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandipaat lähenemas eile Kreekasse Lesbose saarele.
Migrandipaat lähenemas eile Kreekasse Lesbose saarele. Foto: SCANPIX

Täna uppus Egeuse merel Türgi ranniku lähedal vähemalt 33 migranti, neist viis lapsed, kui nende paat läks teel Türgist Kreekasse põhja, teatas Türgi rannavalve.

Paadil viibinute täpne arv on teadmata, kuid Türgi riikliku uudisteagentuuri Anadolu sõnul on rannavalve päästnud 75 migranti ning jätkab otsinguid võimalike ellujäänute leidmiseks.

Agentuuri sõnul on ellujäänute seas afgaane, süürlasi ja birmalasi.

«Me oleme väga kurvad. Vähemalt 20 sõpra on mul jätkuvalt kadunud,» ütles laevaõnnetusest eluga pääsenud nuttev migrant uudisteagentuuri AFP fotograafile.

Põgenikud olid teele asunud Türgist Ayvacikist Çanakkale provintsist ning tahtsid ilmselt Kreekasse Lesbose saarele välja jõuda.

Çanakkale asekuberneri Saim Eskioğlu sõnul sõitis 17-meetrine laev üle 100 inimesega pardal varsti pärast rannikult lahkumist karile ja kahjuks uppus. Çanakkale rannik asub Lesbose saarest umbes kaheksa kilomeetrit põhjas.

«Me usume, et laevas on veel surnukehi,» ütles Eskioğlu CNN-i Türgi väljaandele.

Uudisteagentuuri Dogan teatel vahistas politsei täna ohvriterohke meresõidu korraldanud arvatava smugeldaja.

Türgis viibib praegu vähemalt 2,5 miljonit Süüria põgenikku ning on peamiseks lähteriigiks Euroopasse suunduvate põgenike jaoks.

EL sõlmis Ankaraga novembris lepingu, mis näeb ette Türgile kolme miljardi euro suurust finantsabi, kui Türgi aitab peatada Euroopasse suunduvat põgenikevoogu.

Kreekasse on jaanuaris üle mere saabunud umbes 45 360 põgenikku, kellest 90 protsenti moodustavad süürlased, iraaklased ja afgaanid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles