NATO kutsus Venemaad täielikult austama alliansi õhuruumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg alliansi välisministrite kohtumisel Brüsselis.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg alliansi välisministrite kohtumisel Brüsselis. Foto: SCANPIX

​NATO peasekretär Jens Stoltenberg hoiatas laupäeval Venemaad, et riik peab «täielikult austama» alliansi õhuruumi, Türgi süüdistas varem Venemaad järjekordses õhupiiririkkumises.

«Kutsun Venemaad käituma vastutustundlikult ja täielikult austama NATO õhuruumi. Venemaa peab rakendama kõiki vajalikke meetmeid tagamiseks, et selliseid rikkumisi enam ei juhtu,» ütles Stoltenberg avalduses.

Türgi välisministeerium teatas varem laupäeval, et Vene sõjalennuk Su-34 rikkus reede hommikul Türgi-Süüria piiri. Ankara kutsus protesti esitamiseks ja juhtunu hukkamõistmiseks välisministeeriumisse riigis resideeruva Vene suursaadiku

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas laupäeval Moskvat «tagajärgede eest».

Türgi tulistas mullu 24. novembril Türgi-Süüria piiril all Vene ründelennuki Su-24. Üks piloot hukkus Süüria ülestõusnute tules. Teine piloot õnnestus Süüria ja Vene erivägedel päästa, ent piloodi leidmiseks korraldatud operatsiooni ajal hukkus üks Vene sõdur.

Vahejuhtum pingestas järsult Ankara ja Moskva suhteid. Venemaa vastas Türgile majandussanktsioonide kehtestamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles