Kreekas Türgi piiri lähistel vahistati kaks arvatavat džihadisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi piir Kreeka poolt vaadatuna.
Türgi piir Kreeka poolt vaadatuna. Foto: SCANPIX

Kreekas vahistati kaks Rootsi passidega meest, kes kandsid kaasas matšeetesid ning muud sõjalist varustust, teatas täna politsei.

Meestel on väidetavalt sidemed ka džihadistidega, teatasid Kreeka võimud.

Üks 28-aastane mees oli Bosnia päritolu ning teine 19-aastane Jeemeni päritolu. Nad vahistati neljapäeval Aleksandroupolises Türgi piiri lähistel, sõnas politsei.

Mõlemat meest süüdistatakse relvade kandmises ning nad peavad kohtuvõimude ette astuma, teatasid võimud.

Bosnia päritolu mees on Euroopa võimudele tuttav. Teda on varem süüdi mõistetud terroriakti kavandamises ja on olnud sellest ajast peale Rootsi politsei huviorbiidis.

2005. aastal konfiskeeriti noormehe Bosnia kodust pommivöö, lõhkekehad ja video, milles maskeeritud isik ähvardab terrorirünnakutega USA-s.

Ta mõisteti Bosnias 14 aastaks vangi, kuid vabastati 2011. aastal, pärast mida ta palus poliitilist asüüli Rootsis, teatasid Kreeka võimud.

Kaks meest saabusid Kreekasse Rootsist lennukiga kümne päeva eest ja reisisid seejärel bussiga Thessalonikisse ning sealt Aleksandroupolisse. Mõlemal oli kaasas ka pilet Türki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles