Prantsuse kaitseminister: Liibüast pagulaste keskel saabuvad ISISe võitlejad ohustavad kõvasti Euroopat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid teel Euroopa suunas.
Migrandid teel Euroopa suunas. Foto: SCANPIX

Liibüast Itaaliasse sõitvate pagulaste keskele varjuvad Islamiriigi võitlejad kujutavad endast Euroopale suurt ohtu, teatas täna Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian.

Le Driani sõnul on Liibüa kriisile vaja kiiresti lahendus leida, et võidelda Islamiriigi levikuga. Islamiriigi võitlejaid arvatakse Liibüas praegu olevat mitme tuhande ringis.

«Deash seab end üles,» teatas Le Drian Prantsuse telekanalile ISISe araabikeelset akronüümi kasutades. «Olen 2014. aasta septembrist Liibüa pärast väga suures mures. Nad on siinsamas, ligi 300 kilomeetrit rannikust ja laienevad üha,» teatas Le Drian.

Le Drian lisas, laienemistegevuse tõttu asub ISIS nüüd Itaalia saarest Lampedusast ainult 350 kilomeetri kaugusel. Lampedusa kaudu on Liibüast Euroopasse saabunud kümneid tuhandeid migrante.

«Kui Vahemerel läheb ilm ilusaks, on olemas risk, et ISISe võitlejad võivad koos pagulastega üle tulla. See on suur risk. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles