Iraan: me ei ründa iial oma moslemeist naabreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisminister Manouchehr Mottaki.
Iraani välisminister Manouchehr Mottaki. Foto: SCANPIX

Iraani välisminister teatas Lähis-Ida kaitsekonverentsil, et Iraan ei kasuta oma moslemist naabrite vastu iial jõudu. Sõnavõtt tulenes USA teadaandest, et Araabia riigid on mures Teherani tuumarelva programmi pärast.

Lisaks teatas Jordaania kuningas Abdullah II, et Iisraeli-Palestiina rahukõnelused peab päästma, et tagada maailmas ja piirkonna stabiilsus, vahendab AFP.

«Me pole kunagi oma naabrite vastu jõudu kasutanud ja me ei tee ka seda kunagi, kuna meie naabrid on moslemid,» sõnas Iraani välisminister Manouchehr Mottaki.

USA välisminister Hillary Clinton teatas eile, et USA muret Iraani tuumaprogrammi osas jagavad ka Iraani naabrid.

«Me ei tohi lasta end väljaspool olijatel lõhestada ja ebastabiilsust tekitada,» lisas Mottaki, lisades, et Iraani jaoks on stabiilsus ja turvalisus just energiapoliitika tõttu oluline.

«Meie regioon ei saa nautida turvalisust ja stabiilsust, kui me ei lahenda Palestiina-Iisraeli konflikti ning araablased, moslemid ja iisraellased ei leia rahu,» sõnas kuningas Abdullah II.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles