USA erukindralilt Petraeusilt ei võeta skandaali tõttu tärni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukindral ja USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine juht David Petraeus
Erukindral ja USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine juht David Petraeus Foto: SCANPIX

Pentagon ei võta erukindralilt ja USA Luure Keskagentuuri (CIA) endiselt juhilt David Petraeusilt oma armukesele konfidentsiaalsete materjalide lekitamise eest ära neljandat tärni, teatas asekaitseminister Stephen Hedger reedel.

«Armee hinnangu alusel otsustas kaitseminister (Ashton) Carter juhtumile joone alla tõmmata,» sõnas Hedger kirjas senati sõjakomisjoni juhile John McCainile.

Neljatärnikindrali ühe tärni võrra alandamine oleks tähendanud Petraeusile sadade tuhandete dollarite kaotamist.

USA föderaalkohus mõistis Luure Keskagentuuri (CIA) endisele juhile David Petraeusele kaheaastase tingimisi karistuse ja 100 000 dollari suuruse trahvi salastatud materjalide lekitamise eest oma armukesele Paula Broadwellile mullu aprillis.

Abieluvälise suhtega karjäärile lõpu teinud Petraeus sai otsuse teada kaks kuud pärast süü ülestunnistamist, mis oli osa prokuröriga sõlmitud kokkuleppest ebameeldiva kohtuprotsessi vältimiseks. Talle esitati süüdistus ühekordses õigusrikkumises.

Petraeus saavutas USAs tuntuse 2007. aastal, mil ta viis ellu eelmise presidendi George W. Bushi nn strateegiamuutuse Iraagis, mis päästis Ühendriigid sõjalisest läbikukkumisest ja aitas oluliselt riiki stabiliseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles