Kreekas arreteeriti kaks Rootsi kodakondsusega džihadisti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirsad Bektasevic (paremal) Bosnia kohtus
Mirsad Bektasevic (paremal) Bosnia kohtus Foto: SCANPIX

Kreeka politsei teatel arreteeriti Kreekas kaks Rootsi kodakondsusega džihadisti, kelle juurest leiti matšeeted ja muud võitlusega seotut.

28-aastane Bosniast pärit Mirsad Bektasevic elab passi järgi Göteborgist põhja jäävas Kungälvis ja teine kinnipeetud mees on 19-aastane Rootsis elav jeemenlane, edastab The Local.

Kreeka politseiallikate teatel tabati mehed Kreeka-Türgi piiri lähedases Alexandroupolis, kust nad tahtsid bussiga Türki sõita. Nende pagasist leiti kaks matšeetet, sõjaväemundrid ja muud võitlusega seotut.

Meestel esitati süüdistus relvade ebaseaduslikus kandmises ja nad astuvad homme kohtu ette.

Bosnia kohus mõistis Bektasevici 2005. aastal süüdi terrorismi plaanimises pärast seda, kui ta elukohast leiti suures koguses lõhkeaineid, pommivest ja video, milles ta ähvardab rünnata USA Kapitooliumit ja Valget Maja.

Kohus mõistis talle 14 aasta pikkuse vanglakaristuse, kuid ta vabanes juba 2011. aastal pärast Rootsis poliitilise asüüli palumist.

Kaks džihadisti saabusid Rootsist Kreekasse lennukiga kümme päeva enne nende kinnivõtmist. Nad sõitsid bussiga Ateenast Thessalonikisse ja sealt edasi Alexandroupolisesse. Nende eesmärgiks oli jõuda Türgi kaudu Süüriasse Islamiriigi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles