Saksamaal skandaali tekitanud teismelise väidetav vägistamine migrantide poolt osutus valeks (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal elavate venelaste protest
Saksamaal elavate venelaste protest Foto: SCANPIX

Saksamaal elav vene päritolu teismeline tüdruk tunnistas, et mõtles enda röövimise ja vägistamise sisserännanute poolt välja.

13-aastase tüdruku väidetav vägistamine pingestas Saksamaa ja Venemaa suhteid, edastab The Guardian.

Teismelise, kelle kohta on kasutatud eesnime Lisa, kohta tehti 11. jaanuaril politseile kadumisavaldus pärast seda, kui ta ei ilmunud Marzhanis asuvasse kooli.

Ta ilmus 30 tundi pärast kadumist välja, nägu vigastatud. Tüdruk teatas vanematele, et teda ründasid teel kooli kas Lähis-Ida või Põhja-Aafrika päritolu mehed.

Info tüdruku juhtumi kohta hakkas esmalt sotsiaalmeedias ja siis meedias levima, tekitades Saksamaal elavates venelastes viha. Nad korraldasid protesti, milles nõudsid juhtumi korralikku uurimist ja teiste sisserännanute gruppide kaitsmist Lähis-Idast ja Aafrikast tulnute eest.

Saksa politsei küsitles tüdrukut ning ta tunnistas, et valetas enda ründamise ja vägistamise kohta.

Prokurör Martin Steltneri teatel sai juhtum alguse ühest intsidendist koolis ja tüdruk kartis selle paljastumist.

Kölnis leidsid aastavahetusel aset mitmed naiste seksuaalse ahistamise ja vägistamise juhtumid, mille tõttu Saksamaal ollakse valvel ja tundlikud. Nende toimepanijateks olid sisserännanud mehed, kelle arusaam naistega suhtlemisest ei vasta Euroopa kultuuriruumi reeglitele.

Noore venelanna poolt korraldasid parempoolsed ja migratsioonivastased Marzhanis protestimarsi.

Juhtumi teemal võttis sõna Venemaa välisminister Sergei Lavrov, kes kritiseeris Saksamaa liiga liberaalset migratsioonipoliitikat.

Saksa politsei uuris tüdruku mobiiltelefoni kõnesid, mis näitasid, et väidetava rünnaku ajal ja järgselt oli ta sõbranna kodus.

Teismelise ema sõnas eile väljaandele Der Spiegel, et Lisa tunneb valetamise tõttu häbi ja ta on psühhiaatrilisel ravil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles