USA võimud eitavad Wikileaksi lehekülje sulgemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA valitsuse pressiesindaja Philip J. Crowley.
USA valitsuse pressiesindaja Philip J. Crowley. Foto: SCANPIX

USA Pentagoni ja välisministeeriumi ametnikud eitasid eile, et võimud oleks kuidagi seotud Wikileaksi veebilehe wikileaks.org mahavõtmisega.

Salajast infot avaldava saidi plaani avaldada 250 000 USA diplomaate puudutavat salajast dokumenti üritati takistada lehekülje mahavõtmisega, kuid nüüdseks on Wikileaks kolinud üle Šveitsi aadressile wikileaks.ch, vahendab CNN. Arvatakse, et kõige taga seisab USA valitsus, kes on taolised lekked sügavalt hukka mõistnud.

«Ma pole antud hetkel teadlik mitte ühestki selleteemalisest vestlusest USA valitsuses ei ühegi internetipakkujaga ega ühegi valitsusega,» sõnas välisministeeriumi pressiesindaja P.J. Crowley.

Samuti lükkas Crowley ümber väited nagu oleks just kaitseministeerium saidi tehniliste probleemide taga. «Me pole teadlikud, mis põhjustab Wikileaksi häirivaid probleeme,» lisas ta.

Crowley teatel üritab USA aga välja selgitada, kust Wikileaks oma postitusi teele saadab.

«Mida teeme, on see, et jälitame kohta, kust dokumendid välja tulevad. Lihtsalt selleks, et jälgida, mida avaldatakse, nagu oleme teinud juba mõnda aega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles