Tusk esitab teisipäeval ettepaneku Suurbritannia liikmesustingimuste muutmiseks EL-is (1)

BNS
, '
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ülemkogu eesistuja Donald Tusk
Euroopa ülemkogu eesistuja Donald Tusk Foto: SCANPIX

Euroopa ülemkogu eesistuja Donald Tusk teatas esmaspäeval, et esitab teisipäeva pärastlõuna paiku ettepaneku Suurbritannia liikmesustingimuste muutmiseks Euroopa Liidus.

«Homme keskpäeva paiku (Eesti aeg sama) esitan ettepaneku Ühendkuningriigi liikmesuse uutest tingimustest. Viimase 24 tunni jooksul on tehtud häid edusamme, ent endiselt on lahendamata küsimusi,» säutsus Tusk Twitteris.

Briti valitsus soovib EL-ilt reforme neljas valdkonnas. Lisaks EL-i sisemigrantide sotsiaaltoetuste piiramisele nelja esimese Suurbritannias veedetud aasta jooksul nõuab London väljajäämist «üha tihedamast liidust», rahvusparlamentide rolli tugevdamist ning kaitset eurotsooni mittekuuluvatele EL-i liikmesmaadele.

Briti ametnikud loodavad, et lõplik kokkulepe saavutatakse 18.-19. veebruarini peetaval Brüsseli tippkohtumisel. See avaks tee rahvahääletuse korraldamiseks juunis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles